Haber

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg AB liderleriyle görüştü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Karargahında Avrupa Komitesi Lideri Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Lideri Charles Michel ile bir araya geldi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg düzenlediği ortak basın toplantısında, “NATO ile Avrupa Birliği arasındaki ortaklığı bir sonraki seviyeye taşımaya kararlıyız.” dedi. NATO-AB katılımı, Finlandiya ve İsveç’in tam NATO üyesi olduklarında daha da değerli hale gelecek ve onların katılımıyla NATO, Avrupa Birliği vatandaşlarının yüzde 96’sını ve topraklarının daha önce hiç olmadığı kadar büyük bir bölümünü koruyacak.”

“PUTİN AZ NATO İSTEDİ, DAHA FAZLA NATO İSTEDİ” Avrupa Konseyi Başkanı Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Putin daha az NATO istedi. Ama tam tersini başardı. Daha çok NATO ve AB alacak.”

Leyen, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının başlamasından bu yana AB-NATO işbirliğimiz güçlendi. Bugün yeni Ortak Deklarasyon ile işbirliğimizi bir sonraki aşamaya taşıyoruz. Kesintisiz işbirliğimizi derinleştirecek ve genişleteceğiz” dedi. Avrupa Komisyonu Başkanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu