Haber

Erdoğan Batman’da: “CHP’ye rağmen Batman ile tüm bölgemizde adaleti, güvenliği, refahı tesis ettik”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarasa Adam ‘içinde; “Kemal Bey ve CHP’ye rağmen Batman ile birlikte tüm bölgemizde adaleti, asayişi, asayişi tesis ettik. Şimdi çocuklarımız Batman sokaklarında güle oynaya oynuyor, özgürce geziyor, koşuyor. Batman kardeşlerim para kazanmak için yurt dışına gidiyor. hem geçimini sağlıyor, hem de evine helal gıda getiriyor. Batmanlı sanayici terör tehdidi olmadan kendi ocaklarında yatırım yapabiliyor. Batmanlı çiftçilerimiz toprağını ekiyor, ürününü biçiyor. Batman’ın dağlarını, ovalarını, yaylalarını huzur içinde gezebiliyorlar. Uzun yıllardır teröristlerin akın ettiği bölgelerde, çobanlarımızın yüreklerinden kopan dengbej seslerine kuzuların kına sesleri karışıyor” dedi.

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Batman’da miting düzenledi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da katıldığı mitingde Erdoğan, şöyle konuştu:

“KÜRT İLE ZAZA’YI, ARAP İLE TÜRK’Ü, ALEVİ İLE SÜNNİ’Yİ KİMSE AYIP AYIRAMAZ”

“Şu anda Batman’dayım, yoldan gelenleri katmıyorum zaten artılar, bugün Batman’da 55 bin kişi var. Ben de sizi seviyorum. Pazar gününe hazır mıyız? Uçar mıyız? Birine ders mi veriyoruz, inanıyorum size, başaracağınıza da inanıyorum.

Kimse bizim ortamımıza giremez, bizi açamaz. Kalbimizin ortasına kimse duvar öremez. Ne gece yarısı Kürtçe Alevi görüntüleri yayınlayan fitne tacirleri, ne sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları, ne milli iradeyle parmak sallayan Batılı dergilerin kapakları, ne Kandil’deki terör baronlarının korkakça tehditleri, ne de artan kibir azgın azınlığın. Evet, bunların hiçbiri bizi yıldıramaz, yıldıramaz, korkutamaz. Ebedi ve ebedi kardeşliğimizi asla bozamaz. Kürtlerle Zazaları, Araplarla Türkleri, Alevilerle Sünnileri kimse bölemez, ayıramaz, birbirine düşman edemez.

Atalarımız Çanakkale mezarlıklarında yatanlardır. Milli Mücadele’de bu toprakları işgalcilere hapsedenler bizim ecdadımızdır. Cumhuriyeti bir umut olarak kuranlar, yeşertenler dedelerimizdir. Tek parti CHP döneminde zulme uğrayanlar, hakları ve kanunları hiçe sayılanlar yine bizim büyüklerimizdir. Hepimiz merhum Menderes’le ilk defa insan hissedenleriz, merhum Özal’la yeniden umutlananlarız, merhum Erbakan hocamızla yola çıkanlarız.

14 Mayıs 1950’de bu ülkeyi tek parti faşizminden hep birlikte kurtardık. 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta birlikte çektik, çektik. 3 Kasım 2002’de Anadolu Devrimi’ni birlikte gerçekleştirdik. Bölücü terör örgütünü sizlerle açtığı çukurlara biz gömdük. 15 Temmuz’da FETÖ hainlerinin saldırılarını hep birlikte püskürttük.

“MİLLETİM ERDOĞAN KARDEŞİ ‘YÜRÜ, GERİDEYİZ’ DEMEDEN DURDURAMAZ”

Yüzyıl Türkiye’nin harcına yine birlikte imza atacağız. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini, üzerinde özgürce yaşayabilecekleri çocuklarımıza hep birlikte emanet edeceğiz. Terör belasından kurtardığımız ülkemizdeki barış ve güven ortamını hep birlikte güçlendireceğiz. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs’ta sadece ittifaklar arasında değil, sadece adaylar arasında seçim yapmayacağız. 14 Mayıs’ta Cumhuriyetimizin yeni yüzyılının nasıl olacağına da biz karar vereceğiz. Ya her türlü riski göze alarak Kürt kardeşlerimin hakkını teslim edenlerden yana tercihinizi yapacağız ya da Kürt kardeşlerimizin kanını taşıyan, geçmişi Kürt düşmanlığıyla dolu CHP zihniyetini kullanacağız. . Kardeşler şu anda bir Selo var Selo. Biliyorsun, değil mi? Diyarbakır’daki 51 Kürt kardeşimizin kanı Selo değil mi bu? Kemal Bey şimdi ne diyor? Selo ben çıkarım der. Komşular ne diyor? ‘Çıkarırım’ diyor. Benim halkım Erdoğan kardeşine ‘Yürü arkandayız’ dediği sürece çıkamazlar. Cumhur İttifakı iktidarda olduğu sürece onu kaldıramazlar. 14 Mayıs’ta ya AK Parti ile Cumhur İttifakı’nın barış politikası ve birlik politikasını tercih edeceğiz ya da yedili koalisyonun kendi aralarında bile anlaşamayan mücadele politikasına oy vereceğiz.

“BATMAN KARDEŞİM ÇOK İYİ BİLİR ki ‘SENİNLE KONUŞ’ DEMEK YALANCI BİR BAHAR VADEDEYENLER GERÇEKTEN YERDEN KONUŞUYORLAR”

O ne söylüyor? Londra tefecilerinden 300 milyar dolara alacaktı. İnanıyor musun? Adam bir yalancı. Yanındakiler de öyle. Akşam yat, sabah yat. Batman’in tercihinin bizlerin ve Türkiye Yüzyılının lehinde olacağına yürekten inanıyorum. Batman abim çok iyi bilir ki ‘Söz veriyorum’ diyerek yalancı bahar vaadinde bulunanların aslında zemheriden bahsettiğini. Batman, 1980’lerin ve 1990’ların istikrarsız Türkiye’si ile 2003’ün barışçıl iklimi arasındaki farkı çok iyi biliyor. Batman, 3-5 ay süren hangi koalisyonların bu ülkeye kaybettirdiğini, Batman’a nasıl ağır faturalar ödettiğini çok iyi biliyor. Batman bütün bunları çok iyi bildiği için CHP’nin ve onun ruh eşi HDP’nin yanında değil, Allah’ın izniyle biz AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın yanında yer alacaktır.

Kemal Bey getirirse Pensilvanya ve Kandil’e ancak bahar getirir. Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına baharı getirir. Kılıçdaroğlu ise hapisten çıkma hayali kuran bebek katillerine, Gezi olaylarının organizatörlerine ve 6-8 Ekim olaylarının faillerine baharı getiriyor. Kemal Bey’in getireceği yalancı bahar bu millet için kara kış demektir. Milletimizin böyle bir tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum.

“Kardeşlerim tabi ki biz kuluz. BİZİM DE EKSİKLİĞİMİZ VAR”

Sizler Erdoğan’ın mücadelesinin en yakın tanıklarısınız. Yaşadığımız zorlukların, reform çabalarımızın nasıl baltalandığının, hak ve özgürlükler için çabalarımızın nasıl engellendiğinin farkındasınız. 21 yıldır önümüze hangi tuzakların kurulduğunu, darbeden ihanete nelerle karşı karşıya kaldığımızı, meslektaşlarımız aracılığıyla kimlerin karşımıza çıktığını çok iyi hatırlıyorsunuz. Kardeşlerim, elbette biz kuluz. Eksiklerimiz de oldu. Tabii ki yapmak isteyip de yapamadığımız şeyler oldu. 85 milyon insan için Kürt kardeşlerimizle birlikte gösterdiğimiz emeği kimse inkar edemez. Anneler ağlamasın diye çok emek harcadık. Bu süreçte daha önce hayal bile edilemeyen, söylemine dahi teşebbüs edilemeyecek birçok reformu hayata geçirdik. Hak ve özgürlükler açısından vesayetin bıraktığı enkazı temizleyerek demokrasimizin standartlarını yükselttik.

“KEMAL SAYIN VE CHP’YE RAĞMEN BATMAN İLE TÜM BÖLGELERİMİZDE ADALET, GÜVENLİK VE REFAHI KURDUK”

Şimdi buradan tüm Batman kardeşlerime söylüyorum. TRT Kürdi’den Kürtçe’nin ücretsiz yayınlanmasına, seçmeli Kürtçe derslerine, üniversitelerde Kürtçe dil bölümlerinin açılmasına kadar önümüzde konuşmanın bile mümkün olmadığı nice adımları yüreklerimizle attık. 21 yıl öncesine kadar sadece hak ve özgürlüklerde değil, ticarette, yatırımda, sağlıkta, eğitimde, istihdamda kısacası her alanda şehirlerimizi çok farklı noktalara taşıdık. Sizler için tüm çabayı sarf ederken karşımızda Kemal Bey’i bulduk. Hep CHP’yi, CHP zihniyetini bulduk. Bizi engellemek için her yola başvurdular, her yola başvurdular. Ancak Kemal Bey ve CHP’ye rağmen Batman’la birlikte tüm bölgemizde adaleti, güvenliği, refahı tesis ettik. Artık çocuklarımız Batman sokaklarında keyifle oynuyor, özgürce dolaşıyor, koşuyor. Batmanlı kardeşlerim ekmeklerini kazanmak, evlerine helal yemek getirmek için yurt dışına gitmek zorunda değiller. Batman’daki sanayiciler terör tehdidi olmadan kendi ocaklarına yatırım yapabiliyor. Kendi şehirlerinin gelişimini destekler. Batmanlı çiftçilerimiz tarlalarını ekip biçiyorlar. Batman’ın dağlarında, ovalarında ve yaylalarında huzur içinde dolaşabilir. Uzun yıllardır teröristlerin kol gezdiği bölgelerde, kuzuların kınalı sesleri artık çobanlarımızın yüreklerinden kopan dengbej seslerine karışıyor. Nereden nereye.

Kim Kürt kardeşlerimin çocuklarının eline silah verip askere, polise, insanımıza ateş etmeye kalkarsa bizi karşılarında bulacaktır. Kim emperyalist güçler adına milletimizin varlığına atıfta bulunursa karşısında bizi bulacaktır. Kürt kardeşlerimin analarının ak süt gibi saf haklarına kim el uzatırsa bizi de, Tayyip Erdoğan’ı da, Cumhur İttifakı’nı da bulacaktır. Bu iklim ancak terörün bedeni üzerimizden kalktığı zaman daha da güçlenecektir. Türkiye terör belasından kurtuldukça ekonomiden demokrasiye her alanda daha büyük başarılara imza atacaktır. Rabbim ömür ve milletimize hakimiyet verdikçe bu memlekette analar bir daha ağlamaz.

Gabar’da bulduğumuz petrol rezervini bu dönemin bir işareti olarak görüyoruz. Karadeniz gazını nasıl milletimizin hizmetine sunduysak, Gabar petrolünü de en kısa sürede ülke ekonomimize kazandıracağız.

“51 MİLYAR LİRADAN FAZLA YATIRIM YAPTIK”

21 yılda Batman’a ne kadar yatırım yaptığımızı biliyor musunuz? 51 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Peki bu HDP ne yaptı? Bir yatırımınız var mı? CHP’li misin? Çok konuşuyorlar ve terör var.

Batman Hava Limanı. Ah ah Batman kardeşlerim o Batman Havalimanı’nın halini biliyorlar değil mi? Orada tenteler vardı, o tentelerin altına girerdik, orada uçak beklerdik. Hatırlıyor musun? Batman artık pisti ve terminal binasıyla Türkiye’nin en modern terminal binasına sahip.

“ILISU İLE BİRLİKTE TERÖRİSTLER ORADAN GİTMEZ”

Kendi sınıfında Türkiye’nin en büyük barajı Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve hidroelektrik santralini şehrimize kazandırdık. bu kadar mı? O yerin ne olduğunu biliyor musun? Orası teröristler için bir kavşaktı. Ilısu ile artık teröristler oradan geçemez oldu. Yaklaşık 300 bin dekar tarım arazisine hizmet veren ve yıllık 483 milyon kilovatsaat elektrik üretimine sahip Batman Barajını hizmete açtık.

“Türkiye GÜÇLENİRSE KÜRT KARDEŞLERİM GÜÇLENİR”

14 Mayıs terörün tekrar tırmanmaması, bölgemizde baharın tekrar kışa dönüşmemesi ve yatırımların artarak devam etmesi adına çok değerli. Lütfen bunu hatırla. Siyasi istikrar sadece demokrasinin değil, aynı zamanda kalkınmanın da garantisidir. Türkiye güçlenirse Kürt kardeşlerim de güçlenir. Batman ne kadar huzurlu olursa diğer 80 ilimiz de o kadar huzurlu olacaktır. 14 Mayıs’ta iradenize ve geleceğinize sahip çıkmanızı rica ediyorum. Biz sandığa gideceğiz ve 21 yıldır olduğu gibi yine tercihinizi işinin ehli, dürüst ve samimi takımlardan yana kullanacağız. Kılıçdaroğlu ve ortaklarının saçmalıklarına asla itibar etmeyeceğiz.

Sakin olacağız, sabırlı olacağız. Sabırla hareket edeceğiz. Kaybedeceğini anlayanlar tarafından asla kışkırtılmayacağız. Her şeyden önce çok çalışacağız. Önümüzdeki 3 günü çok iyi değerlendireceğiz. Hanımlar bu işi bitirecek hanımlar. Sürekli ne söylüyorum? “Kale içeriden fethedilir.” Kalenin içinde kim var? Hanımlar var. İşi bitireceksin. Koalisyon masasının gerçek yüzünü eşlere, dostlara, akrabalara tek tek anlatacağız.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler