Yaşam

Çözülmemiş Gerçek Suç Dosyaları [18+]

Birazdan bahsedeceğimiz asıl kabahat belgeleri, Polis ve FBI işbirliğine rağmen hala çözülmedi. Bakalım okurken bunlarla ilgili nasıl teoriler üreteceksiniz?

Asansörde garip hareketler yaptıktan sonra cesedi çatıdaki su deposunda bulunan Elisa Lam, polise haber verdi. şifreli harflerZodiac katili, çocuk nezaketinin kraliçesi JonBenét’in acımasız cinayeti ve daha fazlası…

Birinci vaka: Elisa Lam

Elisa Lam, 1 Şubat 2013’te ABD, Los Angeles şehir merkezindeki Cecil Otel’de tek başına batılı seks yaparken ortadan kayboldu. otelin çatısındaki su deposundaceset bulundu.

Cecil Otel, karanlık tarih için biliniyordu. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde ayrı bir başlık olarak değineceğimiz Elizabeth Short’un öldürülmeden önce Cecil’in yanında kaldığı söyleniyor. “Pershing Meydanı’nın Güvercin Hanımı” olarak bilinen Goldie Osgood, 1964 yılında otel odasında tecavüze uğradı ve öldürüldü.

Kötü şöhretli seri katil Richard Ramirez ve onun kimliğine bürünen Jack Unterweger, suçlarını işlerken Cecil’de yaşadılar. Ayrıca üstünden atlamak yoldan geçenBirini öldüren bir bayan da dahil olmak üzere birçok intihara ev sahipliği yaptı.

21 yaşındaki Kanadalı üniversite öğrencisinin soruşturması başladığında otelin güvenlik kameraları ile iyice meşguldü. garip manzaralara ulaşmış. Vidyoda; Asansöre girdikten sonra bütün düğmelere basıyor, sanki birini izliyormuş gibi koridora göz atıyor, sonra çıkıp tekrar giriyordu.

Ayrıca, yerinde sallanmak ve sanki görünmediği varsayılan biriyle temas kuruyormuş gibi davranıyordu. Sonunda, soldaki koridora doğru ilerleyerek gözden kayboldu.

Korkunç görüntü internette hızla yayıldı. viral olmuştu üzerine binlerce teori üretiliyordu. Teoriler çoğunlukla Lam’in akıl hastası olması veya uyuşturucu kullanması hakkındaydı. Olaydan iki hafta sonra otel misafirleri musluktan kahverengimsi su sızdığından şikayet etmeye başladı.

19 Şubat sabahı bir otel çalışanı çatıdaki su deposunu incelemeye gittiğinde deponun üst kapağının açık olduğunu fark etti. Su deposuna baktığında suda yüzen genç bir kadının cesediyle karşılaştı.

Çalışan, alarm sistemi Polise kimsenin haberi olmadan çatıya giremeyeceğini söyledi. Çatı katı merdiven boşluğunun ve kapının anahtarları da sadece personelin elindeydi.

Otelin mühendisine göre; Alarmı çalıştırmadan çatıya ulaşmış olsanız bile ikinci bir merdivenle su deposu platformuna çıkmak mümkündür. tankların tepesineDışarı çıkmanız, ağır metal kapağı kaldırmanız ve zıplamanız gerekir.

Üzerine çeşitli teoriler üretilse de bu olayın nasıl gerçekleştiği hala bir muamma. Ayrıca, Lam’ın ölümünden sonra korkutucu bir şekildePaylaşımlarını sürdüren Tumblr bloğu ortalığı karıştırdı ancak daha sonra bu paylaşımların otomatik olarak yapıldığı ortaya çıktı.

İkinci olay: Siyah Dahlia

Amerikan kabahatinin faili meçhul tarihinde Black Dahlia cinayeti, büyük etki bırakan olayların tam ortasında. 14 Ocak gecesi işlenen cinayetin kurbanı, vücudu ikiye bölmekgüzel bayan Elizabeth Short bir tarlada kaldı.

22 yaşında öldürülen Short, hayatının 21 yılını Boston ve Miami arasında gidip gelerek geçirmişti. sadece senin hayatın son 6 ayda, 1947’de ABD’nin California eyaletinde yaşamış ve kan donduran olay burada yaşanmıştı.

Hassas İçerik

Elizabeth’in vücudu; belden yarılmış, bağırsakları kalçalarının altına sıkışmış, bacakları ayrık, yüzü Joker gibi kulaktan kulağa yarılmış, göğüsleri kesilmiş, burnu kırılmış, vulvası parçalanmış ve vücudu kan dökmektozlu bir arazide bulundu.

Hassas İçerik

Betty adında bir bayan, kalıntıları sabah 10 civarında keşfetti. İlk başta atılan bir manken Bulduğunu sandı ama gerçek çok daha korkunçtu. Böylesine vahşi bir hatayı kimin yaptığı araştırılırken yaklaşık 60 kişi öne çıktı ve suçu üstlendi.

Bunlardan 25’i LAPD (Los Angeles Polis Departmanı) tarafından not edildi ve değerlendirildi. Ancak hiçbiri yetersiz delil nedeniyle tutuklanmadı. Hâlâ çözülmemiş Black Dahlia davasıyla ilgili resmi soruşturma materyalleri halkancak daha detaylı bilgiyi FBI arşivinde bulabilirsiniz.

Üçüncü vaka: “Kutudaki Çocuk”

25 Şubat 1957’de ABD’nin Pensilvanya ormanlarında bir karton kutu içinde bir çocuk cesedi bulundu. Yaşları 4 ile 6 arasında olduğu tahmin edilen çocuk ya birkaç gün ya da birkaç hafta önce ölmüştü. Yetersiz beslenmiş, morluklar ve yaralarla kaplı çocuk, defalarca kafasına vurdu. travma nedeniyle ölü olduğu tespit edildi. Cesedi, mezar taşında “Amerika’nın Bilinmeyen Çocuğu” yazısıyla gömüldü.

Yeni isimlerin son tıbbi kanıtları onu Joseph Augustus Zarelli olarak tanımlasa da, ölümüne onlarca yıl vardı. bir sırBelgenin halen açıkta olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü söyleyen Polis yetkilileri, şimdi de kimliği de açıklanan çocukla ilgili bilinmeyen detayların tamamlanması için halktan yardım istiyor.

Dördüncü olay: Dyatlov Geçidi

1959 kışında, dokuz lisansüstü öğrenciden oluşan bir grup Kazakistan’ın Ural Dağları’nda tatil için kayak gezisine çıktı ve bir daha evlerine dönemediler. Dyatlov grubu olarak bilinen bu ekip artık olay nedeniyle devreye girdi. “Dyatlov Geçidi”En doğu bölgesi olarak bilinen bölgede yürüyüş yaparak dağa ulaşmaya çalışıyordu ancak kar fırtınası gibi kötü koşullar nedeniyle yollarını kaybedince kamp kurmaya karar verdiler.

Aynı gece, dokuz kişinin tamamı gizemli koşullar altında öldü. 26 Şubat’ta bir arama grubu Kamp alanı ve gördükleri karşısında hayrete düştüler. Kümenin çadırının içeriden kesilerek açıldığı ve eşyaları içeride kaldığı için çadırların hızla terk edildiği anlaşıldı.

Ayrıca ağaçların kenarına giden sekiz veya dokuz kişi. ayak adımları Ayrıca bulundu. Bu ayak izleri, bazılarının çoraplarla, bazılarının ise çıplak ayakla yürüdüğünü doğruladı. Gruplar ormana giden yolları takip ederken korkunç bir manzarayla karşılaştılar. Öğrencilerden ikisi sadece iç çamaşırlarıyla uyuyordu ve öldükleri sırada hava -30 dereceydi.

Gruplar, üç hafta içinde bölgeden yüzlerce metre uzakta beş ceset daha buldu. Görünüşe göre Dyatlov ekibi kampa dönmeye çalıştı, ancak yanan bir ateşle telef oldular. 2 ay sonra kalan şahısların cesetlerine ulaşıldığında eşyaları yüksek radyasyon seviyesiiçerir.

Öğrencilerden birinin kafatası kırığı, birinin kaburgası ezilmiş ve birinin dili yoktu. Yaraların düşmeden kaynaklandığı düşünüldü, ancak müstakil dil bu teoriyi çürüttü. Olay için herhangi bir neden bulunamadı. teoriler; çığlar, UFO’lar, bölgede açıklanamayan nükleer testler.

Beşinci vaka: Zodyak Katili

Hatta bir şekilde adını hepimizin bildiği Zodiac katilinin 1968 ile 1969 yılları arasında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde en az beş kişiyi öldürdüğüne inanılıyor. Bilinmeyen bir seri katil. Ancak vakayı bu kadar büyüleyici kılan şey; polis ve muhabirlerle oyun oynama şekli buydu.

Cinayetler, özellikle de katilin gazetelerde yazdığı, üzerinde kendi sembolü olan cinayetler. alaycı harflerve polise yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle, yoğun bir soruşturmaya konu oldu ve medyada oldukça yer aldı.

o zaman şifresi çözülmüş şifrelerdenbirinde “İnsanları öldürmeyi seviyorum çünkü çok eğlenceli.” yazıyordu. Daha sonra ortaya çıkan şifrelerden birinde, “Umarım beni yakalamaya çalışırken çok eğleniyorsundur.”sözleri vardı.

Bir noktada iddia ettiği kişinin kendisi olduğunu kanıtlamak için kanlı bir mücadele verdi. gömlek modülü gönderilmiş. Başka bir sefer polisi aradı ve çocuklarla dolu bir okul otobüsüne ateş etmekle tehdit etti. Soruşturma yıllarca sürdü. Birkaç şüpheli dikkatlice sorgulandı, ancak hepsi boşuna. Zodyak asla yakalanmadı.

Altıncı vaka: JonBenét Ramsey

Çocuk kibarlığı kraliçesi Ramsey, 25 Aralık 1996’da vahşice öldürüldü, ancak kimin sorumlu olduğu hiçbir zaman belirlenemedi. JonBenét, cesedinin ailesinin bodrumunda bulunmasıyla rahatladı. yedi saat önceResmi olarak kaybedildi.

Bir zamanlar canlı olan altı yaşındaki çocuk kafatası kırıldı ve bir aletle boğuldu. Ağzı koli bandıyla kapatılmış, bilekleri ve boynu beyaz iple sarılmış, vücudu beyaz bir battaniyeyle örtülmüştü. Vücutta sperm bulunmamasına ve cinsel saldırı izine rastlanmamasına rağmen vajinası temizlenmek üzere silindi.

Medya hızla Ramsey ailesine odaklandı ve yıllarca kamuoyunun incelemesi altında kaldılar. JonBenét’in ebeveynleri asla resmi olarak Cinayette şüpheli bulunamadı. 2010 yılında, DNA örneklerine yeniden odaklanılarak dava resmi olarak yeniden açıldı.

Numuneler üzerinde daha fazla test yapıldı ve uzmanlar artık numunenin bir değil iki kişiye ait olduğuna inanıyor. 2016 yılında DNA’nın daha modern yöntemlerle test edilmek üzere Colorado Soruşturma Bürosu’na gönderileceği açıklandı ve yetkililer, katilin daha da güçlübir DNA profili geliştirmeyi umuyor.

Yedinci vaka: Dardeen ailesi

1987’de Dardeen ailesi, ABD’nin Illinois eyaletindeki küçük kasabalarında korkunç bir sonla karşılaştı. Polis karavanı ziyaret etti çünkü o zamanlar 29 yaşında olan Russell Keith Dardeen, çalıştığı su arıtma tesisindeki işine gitmemişti. Akşam saatlerinde polis inceleme yapmak üzere Dardeen ailesinin evine gittiğinde içeride ne buldular? vahşi ve korkutucubir hata sitesiydi.

Elaine Dardeen ve üç yaşındaki oğlu Peter, o yılın başlarında babasından Peter’a doğum günü hediyesi olarak alınan bir beysbol sopasıyla dövülerek öldürüldü. Daha da kötüsü; Elaine, çiftin ikinci çocuğu olan bir kızına hamileydi ve aldığı dayak onunkiydi. doğurmaksebep olmuştu.

Katil veya katiller de ona acımaz. yeni doğmuş bebek hatta ölümüne dövüldü. Belli ki temizlenmiş olan olay mahallinde üçü birlikte yatmışlardı. Elaine koli bandıyla bağlanmıştı ve ağzı tıkanmıştı.

Keith Dardeen’in kendi ailesini öldürdüğüne dair ilk şüpheler, ertesi gün cesedi yakınlardaki bir tarlada yatarken bulunduğunda sona erdi. Keith üç kez vurulmuş ve penisi kesilmişti. Polis, Keith’in arabasını Dardeen’deki evinden yaklaşık 17 km uzakta buldu ve kan içindeBurasının Keith’in cinayetinin olası yeri olduğuna işaret etti.

Böylesine acımasız bir hata, kırsal bir topluluğu şok etti, ancak bölgedeki ilk kurbanlar Dardeen ailesi değildi. Mekan son iki yılda 15 cinayete ev sahipliği yapmıştı ama cinayetler ilgisiz görünüyordu.

100’den fazla kişiyle görüşen 30 tam zamanlı dedektifin dahil olduğu, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturmaya rağmen, polis; bırak olası bir şüpheliBırak bir cinayet sebebi bulmak şöyle dursun, cinayetlerin sebebini bile tespit edemiyordu.

Sekizinci vaka: Madeleine McCann

Madeleine, Portekiz’de, R.Dr. Agostinho da Silva adlı otel 5A sayısıAilesi yakınlardaki bir restoranda arkadaşlarıyla yemek yerken odasında kayboldu.

Arama köpeklerinin bulguları, Madeleine’inkiyle potansiyel olarak eşleşen DNA’nın, Madeleine’in ailesinin Madeleine’in ortadan kaybolmasından 25 gün sonra kiraladığı bir arabada olduğunu gösterdi. Üstelik kızı kaybolduktan sonra annesinin sürekli tuttuğun oyuncakÜzerinde de kan lekesi vardı.

Gerry ve Kate, kızlarının kaybolmasında herhangi bir tesadüfi rolü olduğunu her zaman inkar ettiler ve iki Portekiz soruşturması ve bir Scotland Yard soruşturması, ebeveynlerin dahil olmakla ilgiliuygun bir kanıt bulamadı.

Olay gecesi sorgulanan otel sakinlerinden biri, kucağında sarışın bir çocuğu taşıyan bir adama tanık olduğunu ancak olayı hiç duymadığını iddia etti. DoyurucuDosya bulunamadı.

Son zamanlarda, Madeleine olduğunu iddia eden genç bir kız ortaya çıktı ve onun küçük Madaline’e benzerliğine dair kanıtlar sundu. Sosyal medyada linç edilen kızın ailesi ve Madeleine’in ailesi DNA testiBunu yapıp yapmayacağı şu an için bilinmiyor.

Belki de faillerden bazıları hala ortalıkta.

Bahsettiğimiz olayların bir kısmı geçmiş dönemlerle ilgili olsa da birçoğunun dava belgeleri halen açık ve araştırılmaya devam ediyor. Bazılarının failleri ise halen aranıyor. Bu garip ve korkutucu olaylar hakkında. kendi teorilerinÜrettiyseniz yorumlara bekliyoruz.

Kaynaklar: Crime Museum, Britannica, The Lineup, Time, BBC

kapakli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler